YhteystiedotVarkauden Seurakunta

Ahlströminkatu 19

78250 VARKAUS

Иисус, Raamattua venäjäksi                                 KLIKKAA TÄSTÄ

Johdannoksi seuraavaa:                                          видео                                                                                                                            

Venäjän kielen aakkoset sivuavat vahvasti kreikan kielen aakkosia. Wikipediassa kerrotaan venäjän kielen aakkosten synnystä näin :

" Vuonna 863 Pyhät Kyrillos ja Methodios saivat Bysantin hallitsijalta tehtävän luoda slaavilaisille kielille tai murteille yhtenäinen kirjoitusjärjestelmä. Työn tuloksena syntyi glagoliittinen kirjaimisto, josta myöhemmin kehittyi sitä ja kreikkalaista kirjaimistoa sekoitettuna edustava – yhä Kyrilloksen nimeä kantava – kyrillinen kirjaimisto. Venäjäksi sitä kutsutaan nimellä kirillitsa (кириллица) ja ukrainaksi kyrylytsja (Кирилиця). "

Bysantti oli entisen Rooman valtakunnan itäinen siipi, jonka pääkaupunki oli Konstantinopoli, nykyinen Istanbul.

Siellä kristinusko sai vähitellen ortodoksisen kirkon hahmon.

Länsi-Rooma lakkasi olemasta 400-luvun lopulla j.Kr. Itä-Rooman keisarikunta lakkasi lopulliseti olemasta vuonna 1453 J.Kr.

Länsi-Rooman keisarikunnassa kristinusko sai katolisen kirkon hahmon.

Pyhien Kyrillos ja Methodios arvokas työ näkyy edelleen venäjänkielessä ja venäjänkielisessä Raamatussa.

On suuri asia saada  lukea ja kuulla Raamatun kirjoituksia omalla äidinkielellään. Meillä se on suomen kieli ja osalla suomalaisista ruotsin kieli, venäläisten äidinkieli on venäjän kieli.

Kristuksen valtakunta on maailmanlaaja jo nyt ja se näkyy kerran taivaassakin.

Ilmestyskirjan 7. luvun  jakeeessa 9 sanotaan: " Tämän jälkeen näin suuren kansanjoukon, niin suuren, ettei kukaan kyennyt sitä laskemaan. Siinä oli ihmisiä kaikista maista, kaikista kansoista ja heimoista, ja he puhuivat kaikkia kieliä. He seisoivat valtaistuimen ja Karitsan edessä yllään valkeat vaatteet ja kädessään palmunoksa."

Evankeliumi Jeesuksesta Kristuksesta on kaikken kansakuntien yhteinen aarre. Usko Jeesukseen yhdistää ihmisten sydämet toisiinsa.

arkipyhistiimin puolesta Pekka